grudzień30

Penne z tuńczykiem i pomidorami

dodano: 30 grudnia 2012 przez Xenia20


Penne z tuńczykiem i pomidorami

Składniki:

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 500 g makaronu penne
  • 1 puszka pomidorów krojonych lub 4 świeże
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii
  • 100 ml białego wina
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

    Ugotuj makaron al dente.     Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż na niej czosnek pokrojony w plasterki. Dodaj pomidory i podsmażaj jeszcze 5-6 minut, mieszając.     Do podsmażonych pomidorów wlej wino i duś jeszcze 3-4 minuty.     Odsącz tuńczyka, dodaj do sosu. Dodaj ugotowany makaron. Przypraw pieprzem i solą. Duś przez chwilę. Podawaj posypane natką pietruszki i listkami bazylii.  




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy