grudzień30

Omlet biszkoptowy z bitą śmietaną

dodano: 30 grudnia 2012 przez Xenia20


Omlet biszkoptowy z bitą śmietaną

Składniki:

 

  • 3 jajka
  • 2,5 łyżki mąki
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • bita śmietana
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

    Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z łyżeczką cukru waniliowego, delikatnie połącz z mąką i pianą.     Na patelni rozgrzej tłuszcz, wylej masę. Smaż do zarumienienia.     Schłodzony omlet wypełnij bitą śmietaną. Możesz udekorować go owocami.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy