grudzień29

Mascarpone pod różową pierzynką

dodano: 29 grudnia 2012 przez Xenia20


Mascarpone pod różową pierzynką

Składniki:

 

  • 30 dag zmiksowanych truskawek
  • 4 zmiksowane kiwi
  • 160 ml śmietanki 30%
  • 125 g serka mascarpone
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • biszkopty

Sposób przygotowania:

    Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj mikserem.     Na dnie pucharka ułóż warstwę kiwi, na to połóż 3-4 połamane biszkopty, masę z serka mascarpone i na wierzch zmiksowane truskawki. Dla ozdoby na wierzchu możesz zrobić kleks z kiwi.     Wstaw do lodówki na 1 godzinę, żeby się schłodziło.     Podane składniki wystarczają na przygotowanie 4 porcji.  




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy