grudzień29

Makaron z grillowaną cukinią i wędzonym łososiem

dodano: 29 grudnia 2012 przez Xenia20


Makaron z grillowaną cukinią i wędzonym łososiem

Składniki:

 

  • 2 średnie cukinie (ok. 400-500 g)
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 250 g makaronu rurki
  • 1 cebulka
  • 150 g wędzonego łososia
  • 150 g sera feta
  • 3 łyżki posiekanych świeżych ziół (natka pietruszki, bazylia, tymianek)
  • 4 łyżki tartego parmezanu

Sposób przygotowania:

    Cukinię umyj, usuń końce, pokrój w cienkie półplasterki. Oprósz delikatnie solą i smaż na dobrze rozgrzanej, posmarowanej oliwą patelni przez 5‑6 minut z każdej strony.     Łososia pokrój w plasterki, fetę pokrusz i obtocz w posiekanych ziołach.     Ugotuj makaron w osolonej wodzie, odcedź, włóż z powrotem do garnka, przykryj i trzymaj w cieple. Cebulkę drobno posiekaj i zeszklij na łyżce oliwy, dodaj kawałki łososia, wymieszaj  odstaw z ognia.     Łososia połącz z gorącym makaronem i z cukinią. Wszystko delikatnie wymieszaj i podgrzewaj przez chwilkę.  




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy