paździe.19

Uroczysty zimny bufet z szynką i warzywami

dodano: 19 października 2011 przez Xenia20


 Uroczysty zimny bufet z szynką i warzywami

 

Składniki:
230 g pieczarek w plasterkach
230 g szparagów konserwowych
4 jajka
4 pomidory
sól i pieprz, curry
1 łyżka soku cytrynowego
1 roztarty ząbek czosnku
3 łyżki oleju
1 łyżka siekanej pietruszki
150 g sera gouda
100 g ogórków konserwowych
1 pęczek rzodkiewek
50 g majonezu
1/8 l śmietany
8 plasterków szynki gotowanej
 
Przygotowanie:
Jajka gotować 10 minut, zostawić do ostygnięcia, obrać i przekroić na pół. Odkroić górę pomidorów, wyjąć środek. Posypać solą i pieprzem, odwrócić by odciekła woda.
Przygotować marynatę, mieszając sok cytrynowy z małą ilością soli, pieprzu, czosnku, oleju i pietruszki. Wymieszać z pieczarkami.
Ser, ogórki i rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki, zmieszać z majonezem i śmietaną, posolić, przyprawić pieprzem i curry. Pomidory nafaszerować i zakryć odciętymi wierzchami.
Zrolować plasterki szynki i podawać wszystko na jednym półmisku.
 



Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy