paździe.18

Kotlety z sosem czosnkowym

dodano: 18 października 2011 przez Xenia20


 Kotlety z sosem czosnkowym

 
Składniki:
2 kotlety wieprzowe ( po 150 g)
szczypta soli i pieprzu
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
1/4 l śmietany
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
 
Przygotowanie:
Kotlety natrzeć solą wymieszaną z pieprzem. Obrany czosnek pokroić w drobną kostkę.
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron po 8 minut. Po usmażeniu zdjąć z patelni i utrzymywać w cieple.
Do pozostałego na patelni tłuszczu, dodać czosnek, chwilę podgrzewać, dodać śmietanę i sok z cytryny. Sos wymieszać, zagotować i doprawić do smaku.
Przed podaniem na stół kotlety polać gorącym sosem i oprószyć posiekaną natką pietruszki.
 



Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy