czerw.21

Sałata na liściach szpinaku

dodano: 21 czerwca 2010 przez Xenia20


Sałata na liściach szpinaku

 

 

Składniki:

 

  • 30 dag umytych liści szpinaku

  • 15 dag pomidorków koktajlowych

  • 1 mała cebula

  • 1 – 2 jajka ugotowane na twardo

  • 1 garść zielonych oliwek

 

Składniki na sos:

 

  • 3 łyżki oliwy

  • 3 łyżki octu balsamicznego

  • 1,5 łyżki miodu

  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

 

Najpierw przygotować sos: miód rozpuścić w occie balsamicznym. Dodać oliwę. Przyprawić do smaku i wymieszać.

Pomidorki przekroić na pół, wymieszać ze szpinakiem. Dodać oliwki, pokrojone jajko i zalać sosem.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy